CV

Født 1936
Elendig skoleelev til og med et kort visit i 1.G.
Siden gik det bedre. Først som grønthandlerbud, og så som reklametegnerelev på Kunsthåndværkerskolen. Soldatertiden blev overstået, og reklame-karrieren startede.
Hen ad vejen blev det til eget reklamebureau sammen med ægtefællen Laila.
Parallelt med reklamen kom der gang i tekster til plader, tv, musicals og revy.
Med Per Pallesen ved roret leverede HHL og Arne Forchhammer i en årrække teksterne til de legendariske "Hjørring Revyer". Og i Århus' "Tivoli Friheden" havde Simon Rosenbaum og HHL et herligt parløb. Cirkusrevyen, Nykøbing Falster- Helsingør- og Holstebro Revyen bød ligeledes på HHL-tekster.
HHL gjorde sig også på skærmen som TV-vært og underholder i utallige quizzer. Julemand i to tv-julekalendere var lige ham! Først i DR's "Nissebanden i Grønland" og siden som "Julle" i TV2's "Alle tiders julemand". (genudsendt 2014). HHL gik - og går - også på scenen som toastmaster og med sine viser,
sange og "løgnehistorier fra det virkelige liv".
HHL har været formand for DPA - Danske Populærautorer - og er blevet kåret som "Årets Revyforfatter". I 2012 modtog han gennem Dansk Forfatterforening "Autorernes Hæderslegat" for sin samlede produktion.
HHL har indsunget og udgivet to cd’er med titlerne ”Henrik H. Lund synger selv sine sange” og ”Det store gennembrud”, og udgav, gennem Wilhelm Hansen Musikforlag, medio november 2014 en bog med 55 udvalgte viser- og sange.
Illustrationerne i bogen er også af HHL.